Loading...
FELT 2017-08-22T14:00:09+00:00

Ze zoeken. Ze vechten. Ze vallen. Ze slaan.
Voor zichzelf. Elkaar. De mens. De maatschappij. Jou.
Om misschien heel even bij je te kunnen zijn. Om misschien heel even (aan) te raken.

Voorstelling

FELT verbeeldt onze constante zoektocht naar verbinding en ons wanhopig verlangen om gezien te worden. Zes performers en drie live muzikanten nemen je mee op een dwangmatige zoektocht naar datgeen waar we allemaal hongerig naar zijn. Een fysieke uitputtingsslag om aangeraakt te worden.

De voorstelling toont op een rauwe en pure manier allerlei vormen van aanraking en biedt een unieke intuïtieve beleving waarin de kracht van verbinding centraal staat in een tijd waarin het belang van verbinding voor acceptatie, menselijkheid en gelijke rechten groot is.

Ontstaan

Kirsty begon in haar afstudeerjaar, vanuit een eigen noodzaak, frustratie en verwarring over de huidige samenleving, met onderzoek naar het thema aanraking. Ze merkte dat er veel eenzaamheid en individualisme heerst.

Ze wilde hier iets mee en ging op zoek naar een manier om dit gedrag te verbeelden op toneel. Met het doel mensen vanuit hun gevoel aan te spreken en het belang te laten inzien van verbinding met een ander en jezelf. Vanuit dit idee stelde zij een team samen van performers en live muzikanten en ontstond de fysieke theaterperformance FELT.

Signatuur

Vanwege de bijzondere samenwerking tijdens haar eindwerk en wens deze samenwerking voort te zetten werkt Kirsty nu met deze vaste groep van performers. Zij onderzoeken menselijke verbindingen en zetten dat om in een fysieke, theatrale vorm. Hierin werken ze vaak met aspecten als tijdsduur, uitputting en fysiek ongemak. Zo onderzoeken ze een thema op een organische en rauwe manier. Ze werken in fysieke vormen die associaties oproepen. Fysiek in de kern, maar met additionele disciplines, zoals muziek of tekst, waar noodzakelijk.

Credits

Regie & concept: Kirsty Handels
Spelers: Samuel Beltman, Sofieke Dekker, Mirjam Eeken
Tomy Huijbregts, Kikki Karlijn de Laat, Xanne Mensinga
Vormgeving: Pim Kraan
Kostuum: Elke Broeders i.s.m. Pluck Venema
Muziek: Silva de Waard, Channe Vischer, Hugo Ariëns
Productie: Björn van Raaij
Flyer: Noufri Bachdim

Foto’s: Jacqueline van der Kort, Michael Bosboom

Recensies

‘Een indrukwekkende voorstelling met een groep jonge performers waarin een veelheid aan perspectieven op aanraking getoond wordt.’

Jochem Naafs
Dramaturg en docent-onderzoeker HKU & ArtEZ

‘Een intense voorstelling. Een fysieke en mentale grensverleggende rollercoaster. Kippenvel hadden we!’

Bezoeker FELT 2016